Testul limbajului va spune cat va dura relatia de dragoste   octombrie 11th, 2010

(foto: acasa.ro)

Secretul unei relatii de durata sta in limbaj. Nu sentimentele pe care le au doi parteneri, ci modul in care acestea sunt descrise dau indicii despre perioada, mai lunga sau mai scurta, in care acestia vor fi impreuna. Specialistii sustin ca pot prezice daca un cuplu se va desparti pe baza unui simplu test al asocierii de cuvinte.

 Voluntarilor participanti la un astfel de studiu le-au fost aratate cuvinte pozitive precum „pace” si „a imparti”, dar si negative precum „durere” si „ostil”, alaturi de expresii folosite de ei pentru a-si descrie partenerul, informeaza Daily Mail.

La un prim test, participantii au fost rugati sa apese un buton de fiecare data cand vad un cuvant pozitiv legat de partenerul lor, iar in cel de-al doilea sa faca acelasi lucru atunci cand vad sintagme negative care s-ar potrivi iubitului sau iubitei.

Participantii au avut un timp limita, pentru a nu-si gandi prea mult raspunsul. Astfel, cei care au o percepetie mai buna despre partenerii lor vor duce la capat mai usor primul test decat pe cel de-al doilea.

„Studiul descifreaza viitorul mai bine decat o fac cei doi iubiti, cand vorbesc despre relatia lor. Cei care au sentimente negative fata de persoana de langa ei sunt de sapte ori mai predispusi sa se desparta in urmatorul an, decat cei care gandesc pozitiv”, a declarat Ronald Rogge, autorul studiului.

Cercetarile realizate anterior nu au putut spune exact cat de fericita este o persoana intr-o relatie, deoarece voluntarii nu le spun intotdeauna specialistilor ce cred cu adevarat. Astfel de studii pe baza de asociere de cuvinte nu sunt folosite doar in cazul cuplurilor, ci si pentru a determina persoanele rasiste sau care au anumite preferinte politice.

A.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii