“Figure in movement”, tablou semnat Francis Bacon, scos la licitatie   octombrie 12th, 2010


Casa de licitatii Sotheby’s a anuntat ca va pune in vanzare tabloul “Figure in movement” semnat de Francis Bacon, cea mai importanta lucrare a artistului britanic scoasa la licitatie in ultimii ani, scrie artdaily.org. Specialistii se asteapta ca opera sa fie achizitionata pentru o suma cuprinsa intre 7 si10 milioane de dolari.

Tabloul, realizat in 1985, reprezinta imaginea unui barbat care se invarte si demonstreaza, potrivit “Art Daily”, maiestria artistului in ceea ce priveste redarea corpurilor umane aflate in miscare. Bacon i-a daruit lucrarea medicului sau Paul Brass, cu care artistul a avut o relatie foarte apropiata. Bacon i-a cerut lui Brass sa-si aleaga un tablou, dar i-a recomandat “Figure in movement”, spunandu-i ca este o lucrare de o calitate superioara.

Criticii afirma ca “omul care se invarte” seamana cu John Edwards, un alt prieten de-ai lui Bacon, al carui medic era tot Paul Brass. Personajul din tabloul este, scrie “Art Daily”, un simbol al greutatilor pe care fiecare dintre noi trebuie sa le infrunte singur de-a lungul vietii.

“Figure in movement”, care in ultimii zece ani a fost expus la muzeul Tate din Londra, va fi scos la licitatie pe 9 noiembrie la New York.

Francis Bacon (1909 – 1992) a fost unul dintre cei mai importanți pictori ai secolului  XX. Lucrarile sale abordeaza in special tema suferintei corpului omenesc, care ajunge sa fie distorsionat de violenta existentei cotidiene.

A.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii