Basescu, decorat de Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania   octombrie 12th, 2010

Foto: agerpres.ro

Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) i-a acordat marti, presedintelui Traian Basescu, Medalia „Dr. Alexandru Safran”, ca omagiu pentru aportul adus la cinstirea memoriei evreilor care au suferit in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial.

„Medalia – ‘Dr. Alexandru Safran’ – se acorda domnului Traian Basescu, presedinte al Romaniei, in semn de omagiu pentru intelegerea profunda a Holocaustului din Romania si a aportului de substanta la cinstirea memoriei victimelor din perioada de grele suferinte ale populatiei evreiesti in anii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, inalta apreciere pentru implicarea directa in edificarea Memorialului Holocaustului din Bucuresti, recunostinta pentru sprijinul constant in solutionarea problemelor de viata ale evreilor din Romania si in prezervarea mostenirii iudaice”, se arata in brevetul de acordare a medaliei, citat de vicepresedintele FCER, Paul Schwartz, relateaza Agerpres.

La randul sau, seful statului s-a declarat onorat de distinctia care i-a fost oferita.

Presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, deputatul Aurel Vainer, a afirmat ca presedintele Traian Basescu este un prieten adevarat al comunitatii evreiesti.

Printre cei prezenti la evenimentul de la Cotroceni s-a aflat si rabinul sef al Romaniei, Sorin Slomo Rosen.  (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii