Blaga despre demisie: Nu puteam sa imi salvez imaginea dand vina pe altii   octombrie 12th, 2010

 

Foto:realitatea.net

Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a afirmat, marti seara, ca mai multi colegi din partid si premierul Emil Boc au insistat sa nu isi dea demisia dupa protestele politistilor, de luna trecuta. Blaga a recunoscut, in timpul unei emsiuni la B1TV, ca un rol major in decizia sa de a demisiona l-a avut hotararea primului ministru de a renunta la serviciile politiei, transmite Realitatea.net.

„Decizia de a demisiona am luat-o duminca dupa amiaza, dupa ce Basescu si Boc au anuntat ca renunta la serviciile politiei. A avut influenta in special decizia premierului pentru ca el e seful meu direct. Am considerat ca acesta e drumul pe care trebuie sa merg”, a precizat Blaga. El a adaugat ca mai multi colegi si Emil Boc au insistat ca el sa nu renunte la functie.

„Premierul, pe tot parcursul zilei de duminica si luni, impreuna cu colegii de partid, au insistat sa nu imi dau demisia. Imi sugerau masuri pe care ar trebui sa le iau, cum ar fi demiterea unui secretar de stat. Am spus ca nu intra in modul meu de a lucra cu oamenii. Conduc oameni de 30 de ani, nu asta este abordarea mea. S-au luat masurile imediate referitor la cei care au organizat mitingul si marsul ilegal. Au fost sanctionati drastic contraventional. Nu puteam sa imi salvez eu imaginea, dand vina pe altii, pana la o analiza atenta care se face acum in MAI”, a explicat fostul ministru de Interne.

Vasile Blaga a mai precizat ca presedintele Traian Basescu a fost cel care a vrut sa discute cu el si cu sefii de arme dupa ce si-a anuntat demisia: „Dupa ce mi-am anuntat demisia, luni, la ora 12 am fost la Cotroceni. Sefii de arme, sambata dimineata, toti aveau demisiile scrise, inclusiv secretarul de stat Fatuloiu. Le-am spus ca nu este drumul de parcurs, trebuie o echipa stabila pentru a indeplini intrarea in spatiul Shengen”.

Blaga sustine ca nu a propus pe nimeni drept succesor al sau, apreciind ca, probabil, Traian Igas „a fost propus de partid”. „Ca in orice tara civilizata, premierul face propunerea”, a mentionat Vasile Blaga. (L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii