Circul Soarelui se extinde in Rusia   octombrie 12th, 2010

Foto: cairns.com.au

Compania canadiana “Cirque du Soleil” (Circul Soarelui) vrea sa-si extinda afacerile in Rusia prin crearea unei prezente permanente acolo pana in 2015. “Rusii nici macar nu ne percep ca pe niste straini”, a declarat pentru Reuters presedintele acesteia, Daniel Lamarre, inaintea premierei “Corteo” care a avut loc sambata la Moscova.

Lamarre a mai spus ca are incredere in puterea pietei ruse deoarece aceasta tara are o istorie lunga si bogata in domeniul circului. El vrea ca pana in 2015, compania sa viziteze anual zece orase din Rusia, si nu trei, asa cum se intampla in prezent.

Spectacolul “Corteo” a fost perceput pozitiv de rusi, motiv pentru care compania va investi intre 30 si 50 de milioane de dolari intr-un spectacol permanent in Rusia.  “Vrem ca Rusia sa devina o tara care sa se bucure de acelasi prestigiu ca Statele Unite sau Japonia” a spus Lamarre, adaugand ca va dura aproximativ cinci ani pana cand acest vis se va fi realizat.

La ora actuala, 20% din cei aproximativ 1.000 de oameni care compun personalul circului sunt rusi, proportie similara cu cea in care se regasesc acrobatii chinezi. “Rusii sunt cei mai buni performeri de pe planeta. Oricand ni se iveste ocazia de a primi un rus in echipa, il recrutam cu placere”, a marturisit directorul “Cirque du Soleil”.

La inceputul acestui an, compania si-a anuntat planurile pentru o serie de spectacole bazate pe muzica si cantecele lui Michael Jackson, programate pentru 2011 in Las Vegas, cu care incearca sa atinga succesul inregistrat de spectacolul “Viva Elvis”.

“Cirque du Soleil” este o companie canadiana, infiintata in 1984 la Quebec avand la baza un concept nou al ideii de spectacol de circ. Fondatorii sai, Guy Laliberte si Daniel Gauthier, il caracterizeaza drept “o combinatie dramatica intre arta specifica circului si divertismentul de strada”.

C.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii