Colonia de marmote de la Caldarea Iezerului – GALERIE FOTO   octombrie 12th, 2010

In Romania, marmotele alpine populeaza muntii Fagaras, Rodna si Retezat (Foto: foto-magazin.ro)

Fotograful Dan Dinu a strabatut, in cadrul primei etape a proiectului fotografic „Romania Salbatica”, initiat in parteneriat cu WWF (World Wide Funding), patru parcuri nationale, in numai doua luni. Printre frumusetile naturii surprinse de obiectivul sau se numara si colonia de marmote de la Caldarea Iezerului.

Primul obiectiv a fost Parcul National Muntii Rodnei, unde initial s-a concentrat pe zona rezervatiei Bila-Lala. Aici, in afara de lacurile glaciare Lala Mica si Lala Mare, fotograful s-a aflat in cautarea unei plante rare, opaitul Muntilor Rodnei, noteaza evz.ro.

A doua zona in care s-a deplasat a fost zona varfului Pietrosu, cel mai inalt masiv din Carpatii Orientali. Obiectivul a fost fotografierea varfului si a tronsonului de creasta din jurul lui, dar si fotografierea coloniei de marmote de la Caldarea Iezerului.

A urmat, intre 25 si 28 august, Parcul National Semenic- Cheile Carasului, unde zona vizata de la inceput au fost golul alpin al Semenicului, cu mlastinile de altitudine si padurea de fagi seculari de la Izvoarele Nerei. Padurea are nu mai putin de 5000 de hectare si se numara printre cele mai mari paduri virgine ale Europei, fagii de aici atingand varste de peste 350 de ani, dupa cum explica reprezentantii WWF. A doua etapa s-a desfasurat in zona Cheilor Carasului, una dintre cele mai spectaculoase atractii ale Parcului, datorita celor peste 500 de pesteri si avene, dar si abundentei vegetatiei.

Expeditia in Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas a inceput la 15 septembrie, si a vizat locuri emblematice precum Lacul Rosu, Cheile Bicazului sau Piatra Singuratica, dar si zone mai putin cunoscute, cum ar fi Cheile Bicajelului sau Poiana Ghilcosului.

In perioada 22  – 26 septembrie, Dan Dinu a strabatut Parcul National Domogled-Valea Cernei in cautarea unor locuri deosebite, cum ar fi Izbucul Cernei sau stancariile impadurite ale Ciucevelor. Fotogtaful nu a trecut cu vederea nici speciile emblematice si endemice din aceasta zona, cum ar fi pinul negru de Banat, pe care l-a gasit in Cheile Tasnei. Au mai fost vizitate si fotografiate Cheile Corcoaiei, Varful Domogled si Muntele Arjana.

Timp de aproape doi ani, fotograful isi propune sa surprinda cele mai spectaculoase zone din parcurile nationale si naturale si sa le includa intr-o colectie publica de fotografii de calitate din ariile protejate din Romania. Urmatoarele destinatii ale expeditiei sunt Parcul National Retezat si Parcul National Defileul Jiului.

Vezi AICI fotografii din Muntii Rodnei, pe pagina web a fotografului Dan Dinu.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii