Coreea de Nord: Fiul mai mare al lui Kim Jong-Il critica ideea de dinastie comunista   octombrie 12th, 2010

lefigaro.com

Kim Jong-Nam, fratele mai in varsta al succesorului desemnat la conducerea statului nord-coreean, Kim Jong-Un, se declara impotriva conducerii ereditare, informeaza Le Figaro.

„Personal, ma declar impotriva acestui fel de a transmite puterea, este deja a treia filiatie comunista”, a declarat acesta canalului de televiziune japonez Asashi TV. „Pe de alta parte, cred ca exista niste motive pentru care se intampla aceste lucruri in tara mea de origine si, daca este asa, cred ca ar trebui sa acceptam situatia ca atare”.

Kim Jong-Nam este fratele vitreg al viitorului lider, Kim Jong-Un, si este fructul legaturii dintre tatal sau si una dintre numeroasele sale amante, mai mult sau mai putin oficiale. Multa vreme considerat ca urmas la conducere, el a fost trecut pe linie moarta dupa ce a incercat sa intre fraudulos in Japonia, cu un pasaport fals, motivandu-si gestul pentru ca voia sa viziteze Disneyland-ul din tara soarelui-rasare. Din acel moment, Kim Jong-Nam, care a studiat in Elvetia, la fel ca fratele sau mai mic, locuieste mai mult in Macao si calatoreste destul de des in China si in Europa.

Chestionat asupra felului in care s-a ales persoana care ii va succeda la putere tatalui sau, Kim Jong-Nam a precizat ca „este clar ca decizia a fost luata de liderul comunist personal”, dar a adaugat ca el „nu era interesat de niciun fel de cariera politica”. In ceea ce priveste asteptarile pe care le are el personal, considera ca „fratele sau va avea ca misiune sa imbunatateasca viata nord-coreenilor si sunt sigur ca o va face. In ceea ce ma priveste, de aici, din strainatate, sunt gata sa ajut daca mi se va cere ajutorul”, si-a nuantat el pozitia. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii