Cum pot fi gestionati eficient banii din sectorul public   octombrie 12th, 2010

(foto: Ivan Prole/ stock.xchng)

Daca marii retaileri ar fi fost membri ai guvernelor ar fi redus drastic cheltuielile pentru redresarea economica. Mai amult, acestia sustin ca se putea evita restructurarea posturilor din sectorul bugetar daca banii ar fi fost cheltuiti eficient.

Fie ca ar fi renuntat la cele 90.000 de limuzine care alcatuiesc flota auto italiana, fie ca n-ar fi cumparat avionul prezidential in valoare de 180 de milioane de euro comandat de Franta, reprezentantii industriei de consum sustin ca sectorul public este ineficient in privinta chelturii banilor contribuabilor.

Proprietarul gigantului vestimentar Arcadia, miliardarul Sir Philip Green, a facut o evaluare a cheltuielilor guvernului de la Londra si a aratat intr-un interviu acordat cotidianului Wall Street Journal care sunt cele mai neinspirate masuri luate de guvernele europene in aceasta perioada. Omul de afaceri sustine ca daca si-ar fi condus businessul dupa modelul guvernului britanic ar fi dat faliment. Urmarind achizitiile publice acesta a observat diferente majore intre cele mai ieftine produse si cele platite de autoritati.

Potrivit miliardarului, cheltuielile de 670 de miliarde de lire sterline, pe care guvernul si le-a rezervat in acest an, ar putea fi reduse considerabil. Cu numeroase contracte facute cu un singur operator de telefonie, cu servicii IT depasite de avansul tehnologic, cu valori mult mai mari decat nivelul actual al pietei, Marea Britanie arunca banii pe fereastra. Mai mult, Green spune ca nici Uniunea Europeana nu a inregistrat un progres in reducerea costurilor din sectorul public.

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii