Deputatii Opozitiei au parasit si marti plenul Camerei   octombrie 12th, 2010

inpolitics.ro

Deputatii Opozitiei au parasit si marti sedinta de plen a Camerei Deputatilor, intrucat aceasta este condusa de catre Roberta Anastase, iar la prezidiu se afla si secretarul Sever Voinescu. Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolicea, pecum si liderul grupului PSD, Mircea Dusa, au anuntat ca Opozitia isi mentine decizia de a parasi lucrarile Camerei atat timp cat acestea sunt conduse de cei doi membri PDL, transmit Mediafax si NewsIn.

Nicolaescu a reamintit inainte de a parasi sala de decizia deputatilor liberali de a nu participa la sedintele de plen conduse de Anastase si cu Voinescu la prezidiu.”Exista o decizie a grupului PNL ca, atata timp cat dvs nu recunoasteti ca ati furat la votul pe legea pensiilor, ca atata timp cat dumneavoastra furand voturi conduceti lucrarile Camerei Deputatilor, grupul nostru parlamentar nu va participa la asemenea dezbateri dezastruoase”, a declarat deputatul liberal. Potrivit deputatului, puterea se inseala considerand ca lucrarile Parlamentului se pot tine si in absenta opozitiei.”Puterea actuala asta doreste. Daca asta doreste, sa fie o putere totalitara si ii acordam acest privilegiu, dar trebuie sa se duca in fata poporului si sa spuna de ce face asta – ca sa fure bani publici, sa fure voturi”, a adaugat el.

La randul sau liderul grupului PSD, Mircea Dusa, a anuntat, in plen, ca deputatii social-democrati isi mentin decizia de a parasi lucrarile Camerei atat timp cat acestea sunt conduse de Roberta Anastase. Dusa a precizat ca deputatii PSD vor sta la sala de grup, iar cei care doresc sa ii consulte in vreo problema ii gasesc acolo.”Ramaneti singuri si puteti sa votati ce doriti dvs. E o chestiune nationala, foarte serioasa”, a atentionat el. Mircea Dusa a mai sustinut ca Roberta Anastase ar trebui sa deblocheze activitatea, nu sa vorbeasca despre taieri de indemnizatii. “Taieti, nu e nicio problema, dar nu suntem salariati la institutia dvs (…) Suntem prezenti la lucrari, dar avem si procedurile parlamentare la dispozitie si dreptul sa protestăm”, i-a spus Dusa lui Anastase.

Dupa cum aminteste Mediafax, activitatea Camerei Deputatilor este blocata din septembrie, de la scandalul legat de modul de adoptare a Legii pensiilor. Din acest motiv, proiectele de lege sosite la Camera nu pot fi repartizate comisiilor.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii