Disputa in TVR pe marginea emisiunii pregatita de Mircea Radu   octombrie 12th, 2010

Felul cum televiziunea publica a initiat procedurile pentru o productie de anvergura pregatita pentru aceasta toamna – o emisiune de divertisment ce urmeaza sa fie prezentata de Mircea Radu – se numara printre cauzele unei dispute in interiorul CA al SRTv. Disputa s-a lasat deja cu o actiune in instanta si cu sesizari la Senat. Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii TVR, presedintele institutiei, Alexandru Lazescu, si Anne Juganaru, membru CA, s-au prezentat marti la Comisia pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa a Senatului pentru a-si expune punctele de vedere fata o serie de acuzatii formulate de Juganaru la adresa noii conduceri TVR, scrie HotNews.

Anne Juganaru – realeasa membru in CA, la propunerea PSD, la mijlocul acestui an – a formulat doua acuzatii la adresa noii conduceri TVR: ea a reclamat, pe de o parte, lipsa de valabilitate a unei hotarari de reorganizare a TVR din august, iar pe de alta parte, ca noua conducere a intentionat „sifonarea” a 600.000 de euro din TVR, printr-un contract pentru o emisiune de divertisment cu o firma care nu exista in momentul selectiei de oferte pentru acea emisiune.

Potrivit prezentarii lui Alexandru Lazescu – propus la conducerea TVR de Presedintie – in fata senatorilor din comisia de profil, ambele acuzatii sunt false.

Emisiunea ce urmeaza sa fie prezentata de Mircea Radu se numeste „InTrecerea Anilor” si se va baza pe licenta „I miglori anni/The Best Years of Our Lives”, licenta pe care SRTv este pe punctul sa o achizitioneze de la Endemol International (Olanda).

Citeste articolul integral AICI

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii