Fota: Presa nu e o amenintare in Strategia de Aparare   octombrie 12th, 2010

Foto:realitatea.net

Consilierul prezidential pe probleme de aparare, Iulian Fota, a declarat, marti, ca presa nu este o amenintare sau o vulnerabilitate in acest moment in Stategia Nationala de Aparare.

Acesta sustine ca ar fi o „mare greseala” sa se puna semn de egalitate intre presa ca institutie si amenintare, transmite NewsIn.

„Presa nu este o amenintare sau o vulnerabilitate in acest document. Cine pune acest semn de egalitate intre presa ca institutie si amenintare face o mare greseala. Cand vine vorba de presa ca institutie documentul (…) este clar”, a declarat Fota la finalul dezbaterilor din cadrul Comisiilor reunite de Aparare, din Parlament, pe tema Strategiei. Consilierul prezidential a mai spus ca s-a dorit ca presei ca institutie sa i se ofere un rol clar in ceea ce tine de controlul democratic al politicii de aparare si securitate nationala.

Strategia Nationala de Aparare, adoptata de CSAT si inaintata de presedintele Traian Basescu Parlamentului, susitne ca mass media reprezinta o amenintare la adresa statului, campaniile de presa la comanda fiind mentionate ca vulnerabilitati in acest document, extrem de contestat de ONG-uri, de reprezentantii presei si ai partidelor politice. (L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii