Gafa marca Boc la intalnirea cu Angela Merkel   octombrie 12th, 2010

Angela Merkel a fost la Bucuresti si in 2008, cand premier era Calin Popescu Tariceanu. Foto: gov.ro

Premierul Emil Boc a comis o gafa cand a salutat ”prezenta” in Romania a cancelarului german Angela Merkel, ”pentru prima data de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana”, in 2007. Angela Merkel a corectat discret ”scaparea” premierului roman, afirmand, in mesajul sau, ca a mai fost la Bucuresti la summit-ul NATO din 2008.

La Palatul Victoria au avut loc convorbiri oficiale intre premierul Emil Boc si cancelarul german Angela Merkel, urmate de scurte declaratii de presa. Emil Boc a subliniat faptul ca vizita cancelarului german are loc in anul in care se implinesc 130 de ani de relatii diplomatice romano-germane. Boc a spus ca relatiile dintre Romania si Germania au o traditie puternica si a salutat rolul important jucat de minoritatea germana in dinamica realtiilor dintre cele doua state. Premierul a amintit ca Germania este primul partener comercial al Romaniei si al treilea investitor in tara noastra. Referitor la eforturile Romaniei de a adera la Spatiul Schengen in martie 2011, Boc a precizat ca oficialii de la Bucuresti sunt constienti de responsabilitatea pe care tara noastra o are pentru protectia frontierei Uniunii Europene.

Angela Merkel a raspuns la intrebarea unui ziarist si a precizat ca subiectul integrarii romilor nu face parte din criteriile pentru aderarea la spatiul Schengen. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii