Geoana: Asumarea raspunderii pe Legea educatiei, o jignire la adresa senatorilor   octombrie 12th, 2010

ziare.com

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat marti ca decizia Guvernului de a-si angaja raspunderea pe Legea educatiei reprezinta o „jignire la adresa muncii serioase pe care senatorii au facut-o in cadrul comisiei de invatamant”. El a negat ca in Senat ar fi existat vreo intentie de tergiversare a Legii si a atentionat ca jocul politic din cadrul Coalitiei nu trebuie sa influenteze un act normativ atat de important, transmite NewsIn.

„Decizia coalitiei de a-şi angaja raspunderea cu privire la Legea educatiei reprezinta in mod cert o jignire la adresa muncii serioase pe care senatorii nostri, din toate grupurile parlamentare, au facut-o de o bucata de timp in cadrul Comisiei de invatamant. Nu a existat in Senat niciun fel de intentie de tergiversare si niciun fel de obstructionare si am lasat ragazul solicitat de comisie pentru a putea fi siguri ca in final Senatul va da o lege echilibrata”, a comentat Mircea Geoana in cadrul unei declaratii de presa. Vorbind despre jocul politic din cadrul Coalitiei, presedintele Senatului a apreciat ca acesta nu ar trebui sa influenteze o lege atat de importanta, mai ales dupa ce toate partidele au semnat, in urmă cu doi ani, Pactul National pe educatie. „Eu pot sa inteleg ca exista o relatie de dragoste si santaj in cadrul acestei aliante. Inteleg ca cei de la UDMR sunt extrem de presati de a obtine maxim de avantaje din aceasta guvernare care se pare ca se apropie de sfarsit. Pot sa inteleg ca exista un joc politic, dar nu pot sa inteleg de ce educatia nationala trebuie sa faca obiectul unui astfel de procedeu”, a declarat Mircea Geoana.

Potrivit unor surse,  reprezentantii coalitiei de guvernare au decis, luni seara, ca Guvernul sa-si angajeze raspunderea pe proiectul legii educatiei si pe cel privind salarizarea unitara. Aceleasi surse au precizat ca Executivul urmeaza sa ia decizia asumarii raspunderii pe legea educatiei in sedinta, dupa care vor fi urmate procedurile parlamentare. O procedura similara ar urma sa se desfasoare saptamana viitoare, cand Guvernul ar putea lua decizia angajarii răspunderii pe proiectul legii salarizarii unitare.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii