Guvernul isi va asuma raspunderea de doua ori   octombrie 12th, 2010

Foto: stiri.rol.ro

Reprezentantii Puterii au decis, luni seara, ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe proiectul legii educatiei si pe cel privind salarizarea unitara, au declarat, pentru Mediafax, surse din coalitie.

Potrivit surselor citate, Executivul urmeaza sa ia decizia asumarii raspunderii pe legea educatiei in sedinta de miercuri, dupa care vor fi urmate procedurile parlamentare.

Aceeasi procedura va fi urmata saptamana viitoare, cand Guvernul intentioneaza sa ia decizia angajarii raspunderii pe proiectul legii salarizarii unitare.

Sursele participante la sedinta coalitiei au apreciat ca, angajandu-si raspunderea de doua ori, Guvernul ofera opozitiei posibilitatea sa vina cu doua motiuni de cenzura pe legea educatiei si legea salarizarii si mai da dreptul la o a treia motiune de cenzura.

„Aceasta arata ca Guvernul are foarte mare incredere in majoritatea parlamentara. Opozitia nu vrea sa-si asume raspunderea guvernarii, ci face doar un joc de imagine”, au apreciat surse din coalitie.

Coalitia de guvernare s-a reunit luni seara pentru a decide cu privire la modalitatile si formele de promovare si de analiza in Guvern a prioritatilor legislative.

Premierul Emil Boc a mentionat, dupa consultarile de luni de la Palatul Cotroceni, ca printre temele discutate cu seful statului s-au numarat reexaminarea legii pensiilor, legea educatiei nationale, legea salarizarii unitare a personalului bugetar, probleme legate de legea accelerarii proceselor judiciare, precum si de absorbtia fondurilor europene si privatizari. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii