Iasi: Hainele Sfintei Parascheva se vand cel mai bine   octombrie 12th, 2010

(foto: romanianmonasteries.org)

In asteptarea hramului de pe 14 octombrie, credinciosii care au ajuns la Iasi cumpara tot ce le pica in mana, de la icoane pana la brelocuri toate cu chipul Sfintei Parascheva. Anul acesta, cel mai mult au prins la credinciosi icoanele care contin o mica parte din vesmantul Cuvioasei. Este vorba de o bucata minuscula, de aproape un centimetru, pentru care pelerinii platesc cate 17 lei.

Adevarul noteaza ca in urma comercializarii acestor obiecte, multi vanzatori au facut bani frumosi. Unii dintre ei sustin ca au dat pana acum cutii intregi cu astfel de icoane si au adunat caeva zeci de mii de lei.

Bucata de material pusa in aceste icoane este taiata de un preot dupa ce hainele sunt luate de pe moastele Sfintei Parascheva. Vesmintele sunt schimbate periodic de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, mai ales in apropierea unor sarbatori, cum este hramul Cuvioasei de pe 14 octombrie. O parte din haine sunt donate bisericilor care fac o solicitare in acest sens, iar ce ramane se foloseste pentru comercializare.

Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Constantin Sturzu, spune ca odata cu icoanele cumparate pelerinii primesc o binecuvantare. “Sunt foarte cautate si se vand foarte repede. Nu exista o modalitate de a calcula harul Sfintei, dar am gasit o formula pentru a oferi un dar, o binecuvantare credinciosilor“, a declarat Constantin Sturzu.

V.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii