Iasi: RATP cumpara autobuze la mana a doua de la olandezi   octombrie 12th, 2010

Anul trecut, RATP a inchiriat alte 20 de autobuze care au circulat cu numere bulgaresti (Foto: iasivezi.com)

Regia Autonoma de Transport Public (RATP) Iasi a anuntat achizitionarea a inca 12 autobuze olandeze second-hand. De data aceasta, reprezentantii RATP au dat asigurari ca nu se va mai repeta situatia de anul trecut, cand institutia a inchiriat 20 de autobuze, din Bulgaria, care au circulat insa cu numere bulgaresti, pentru a evita plata taxei de prima inmatriculare.

Pentru cumpararea de autobuze second-hand, regia de transport a primit doua oferte, de la Adetrans din Sighetu Marmatiei si VDL Bus & Coach din Olanda. Firma din Olanda a venit cu o oferta de aproximativ 40.000 de euro pentru autobuze marca Van Hool, in timp ce firma din Sighetu Marmatiei, cu o oferta care depaseste suma de 50.000 de euro, insa pentru autobuze de tip MAN. Pretul unui autobuz Van Hool ajunge la aproximativ 3.400 de euro. Oficialii de la RATP au specificat ca pretul final, in care sa fie inclus si transportul, si inmatricularea, ar putea sa fie dublu, noteaza Ziarul de Iasi.

Anul trecut, sefii regiei au inchiriat, de la o firma din Bulgaria, alte 20 de autobuze Van Hool pentru o perioada de sase luni, timp in care acestea au circulat cu numere bulgaresti, pentru ca RATP sa nu achite taxa de prima inmatriculare. Ulterior, contractul a fost prelungit pentru inca trei luni, iar regia a fost sanctionata de Politia Rutiera, pentru ca autobuzele nu aveau copia conforma. Ulterior, oficialii RATP au achizitionat cele 20 de autobuze si le-au inmatriculat in Romania.

Reprezentantii RATP sustin ca, de aceasta data, autobuzele second-hand nu vor mai circula cu numere straine, masura fiind una temporara. „Am pus aceasta prevedere intrucat autobuzele care sunt livrate din tari straine trebuie sa fie inmatriculate in tara de origine, pentru a putea fi transportate. Cum vor ajunge in proprietatea noastra, vor fi inmatriculate. Pana atunci, ofertantii trebuie sa se incadreze in prevederea bugetara solicitata de noi”, a declarat Cristian Stoica, directorul tehnic al RATP, citat de BunaZiuaIasi.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii