Independentii merg la CCR pe tema Comisiei de Regulament   octombrie 12th, 2010

mediafax.ro

Comisia juridica a Senatului a dat marti aviz negativ solicitarii independentilor privind introducerea lui Serban Mihailescu in Comisia de Regulament, dupa un vot paritar, de patru la patru. Liderul grupului, Liviu Campanu, a anuntat ca, in aceste conditii, independentii vor sesiza Curtea Constitutionala pentru o decizie in acest sens, pe baza articolului 64, aliniatul 5, din Constitutie si a articolului 66, aliniatul 4, din Regulamentul Senatului transmite NewsIn.

„Cred ca raspunsul din partea Comisiei juridice ne-a creat posibilitatea sa ne adresam CCR. De asta aveam nevoie, de un raspuns din partea comisiei juridice. Era o etapa pe care trebuia s-o depasim”, a anuntat Campanu.

Dupa cum aminteste NewsIn, articolele invocate de liderul grupului independentilor stipuleaza ca Birourile permanente si comisiile parlamentare se alcatuiesc potrivit configuratiei politice a fiecarei Camere (Art. 64, aliniat 5, din Constitutie), iar Comisia pentru regulament este o comisie permanentă speciala formata din cate un reprezentant al fiecarui grup parlamentar (Art. 66, aliniat 4, din Regulamentul Senatului).

Din Comisia de Regulament fac parte in prezent patru membri, cate unul din fiecare grup senatorial recunoscut, repectiv PDL, PSD, PNL si UDMR.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii