Israel: Copil de opt ani, arestat de politia israeliana   octombrie 12th, 2010

larepubblica.it

Mufid Mansur, un copil de nationalitate palestiniana, lovit cu masina de un cetatean evreu, a fost retinut de fortele de ordine, in timp ce soferul masinii a dat o simpla declaratie si a fost eliberat imediat, informeaza La Repubblica.

Politia din Ierusalim mentioneaza ca l-a arestat in zorii zilei pe Mufid Mansur, un copil palestinian in varsta de opt ani care fusese lovit cu masina de un colon israelian in timp ce arunca obiecte contondente in automobilul acestuia. Potrivit agentiei palestiniene de stiri „Hala.ps”, baiatul a fost ridicat de la locuinta parintilor sai din Silwan, cartier marginas din Ierusalimul de Est, locuit majoritar de arabi, iar parintilor sai li s-a interzis sa isi insoteasca fiul la comisariat.

„Mufid a fost accidentat voluntar in timp ce arunca pietre in masina lui David Beeri, liderul unei organizatii israeliene de extrema dreapta, acesta din urma fiind oprit de politie, dar lasat sa isi continue drumul cateva minute mai tarziu”, transmite Al-Jazeera.

Cetateanul evreu a declarat ca l-a lovit din greseala pe pustiul in discutie, deoarece a pierdut controlul volanului in timp ce incerca sa evite proiectilele lansate contra masinii sale de mai multi indivizi plasati strategic pe ambele laturi ale drumului. Pe de alta parte, tatal copilului a spus ca fiul sau traversa linistit strada, printr-un loc autorizat, in momentul in care a fost lovit de automobilul care circula cu viteza neadecvata.

David Beeri este presedintele Elad, o organizatie religioasa ultraortodoxa, care cumpara imobile intregi din estul Ierusalimului de la arabi nevoiasi, iar banii provin din Statele Unite, scrie La Repubblica. Incidentul cu pricina a survenit in cartierul unde isi are sediul organizatia amintita, zona fiind un teatru de batai de strada intre palestinienii nascuti acolo si colonii israelieni. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii