Macovei: Republica Moldova este campioana in procesul de negociere cu UE   octombrie 12th, 2010

polisagora.com

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat luni ca Republica Moldova este campioana la indeplinirea conditionalitatilor in negocierile cu Uniunea Europeana, relateaza Agerpres. Ea a facut aceasta declaratie in timpul vizitei in Republica Moldova, in cadrul unei delegatii a Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

„Au fost facute progrese semnificative in ultimul an in negocierea tratatului de asociere cu UE, negocierile pentru liberalizarea vizelor, iar aprecierile la nivel tehnic sunt ca Republica Moldova este campioana regiunii la indeplinirea conditionalitatilor in aceste procese”, a declarat luni seara Monica Macovei, in cadrul unei conferinte de presa. „Sustinem reformele care fundamenteaza democratia. Au inceput reforme structurale in ultimul an, si sustinem fortele politice care continua aceste reforme. Ceea ce vrem sa vedem este o forta sau o alianta de forte politice care va continua reformele democratice”, a mai spus ea.

De asemenea, europarlamentarul roman Cristian Dan Preda a apreciat pozitiv progresele realizate, in ultimul an, de actuala guvernare de la Chisinau. „In problema vizelor, Republica Moldova a evoluat cum nu a evoluat nicio alta tara din centrul si estul Europei”, a spus el. La randul sau, Graham Watson (Marea Britanie), raportor pentru Republica Moldova din cadrul Parlamentului European, responsabil pentru monitorizarea procesului de negociere a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeana, a spus ca saluta apropierea Republica Moldova de UE si considera ca aceasta are un viitor european. „Am fost asigurati de catre liderii Aliantei pentru Integrare Europeana ca vor face un front unit in vederea viitoarelor alegeri. AIE reprezinta cea mai buna sansa de a evolua mai rapid spre UE, dar vom colabora cu orice partid care va castiga la alegeri”, a afirmat Watson.

Dupa cum aminteste Agerpres, europarlamentarii au avut luni intrevederi cu Mihai Ghimpu, presedinte interimar al Republicii Moldova, prim-ministrul Vlad Filat, precum si cu reprezentanti ai societatii civile care sunt implicati in implementarea Planului de Actiuni ale Politicii Europene de Vecinatate si Parteneriatului Estic. Pentru marti, delegatia Parlamentului European are planificata o vizita la Tiraspol.
(I. B.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii