Melescanu solicita ca interceptarile ilegale sa fie incluse in Strategia de Aparare   octombrie 12th, 2010

 

Foto:antena3.ro

Senatorul PNL Teodor Melescanu a afirmat ca interceptarea ilegala a convorbirilor, corespondentei clasice sau electronice trebuie sa fie trecute ca vulnerabilitati in Strategia Nationala de Aparare, iar depistarea si contracararea unor asemenea actiuni sa devina o directie de actiune a serviciilor de informatii, relateaza NewsIn.

„Una dintre vulnerabilitatile cele mai importante o reprezinta inregistrarile ilegale ale conversatiilor electronice, a postei clasice si a postei electronice, a conversatiilor in general si a vietii private si ar trebui sa fie, fiind o vulnerabilitate, o tema de interes si de preocupare pentru serviciile romanesti si pentru strategia noastra de aparare. Nu putem concepe strategia de aparare doar ca apararea statului roman impotriva cui? Ca nu exista un pericol sa ne atace cineva”, a spus Melescanu. El sustine ca interceptarile ilegale trebuie sa fie trecute ca vulnerabilitati in strategia de aparare si sa devina o directie de actiune a serviciilor de informatii, in sensul depistarii si contracararii fenomenului.

In privinta introducerii campaniilor de presa in Strategie, la capitolul vulnerabilitati, Melescanu considera ca acest lucru ar reprezenta o recunoastere a incapacitatii statului roman de a face fata unor lucruri normale in orice societate democratica, cum ar fi libertatea de exprimare. „Singuri ne-am da un vot de blam”, a precizat presedintele senatorul liberal. Melescanu s-a declarat pentru eliminarea prevederilor referitoare la presa din Strategia Nationala de Aparare.

Campaniile de presa la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, diminuarea capacitatii de aplicare a legii de catre unele institutii si presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice sunt mentionate ca vulnerabilitati in Strategia de Aparare, document adoptat in vara de CSAT si trimis spre dezbatere Senatului. (L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii