Merkel: Romania aplica masuri economice ”destul de dure”   octombrie 12th, 2010

foto: brisbanetimes.com

Cancelarul german Angela Merkel a spus marti ca stie ca in Romania sunt aplicate, in prezent, masuri economice „destul de dure”, relateaza NewsIn. Merkel considera ca, odata create structurile, masurile pot constitui o baza pe care se poate construi cresterea economica.

„Am discutat despre efectele crizei economico-financiare. Stiu ca in Romania, in momentul de fata, sunt aplicate niste masuri destul de dure. Eu cred ca odata create structurile, acest lucru ar contitui o baza de pe care se poate construi o crestere economica”, a declarat cancelarul dupa o discutie cu presedintele Traian Basescu.

Merkel a declarat ca a discutat cu Basescu, la recentul Consiliu European despre felul in care Romania poate sa absoarba mai bine fondurile europene. In opinia sefului guvernului de la Berlin, aceste fonduri pot sa contribuie la cooperarea economica, iar Germania poate sa acorde si asistenta in acest sens.

Angela Merkel a subliniat ca pentru intreprinzatorii germani care doresc sa investeasca in Romania este important sa existe transparenta in domeniul justitiei.

In cadrul intalnirii de marti de la Palatul Cotroceni, Basescu si Merkel au discutat si despre Republica Moldova, Transnistria si Balcanii de Vest, cancelarul german apreciind ca este de interes comun rezolvarea problemelor din aceasta regiune.

„Este o vizita importanta. M-am intalnit si cu reprezentantii comunitatii germane. Ma bucur in perspectiva vizitei la Cluj. Vreau sa multumesc pentru integrarea minoritatii germane, care este o punte de legatura intre Romania si Germania, o contributie esentiala pentru relatiile noastre stranse”, a spus Merkel. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii