Partidele politice, implicate in lupta cu bancile   octombrie 12th, 2010

foto: Ivan Prole/ stock.xchng

Grupurile de clienti nemultumiti de faptul ca bancile au schimbat cum au vrut OUG 50/2010, au depus scrisori la sediile principalelor partide politice pentru a incerca scoaterea amendamentelor impuse de institutiile financiare.

Aceasta miscare vine pe fondul faptului ca astazi incepe discutia pe proiectul de transformare in lege a Ordonantei 50 in Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, care are si rol decizional. „Ne dorim ca bancile sa ne respecte asa cum o fac cu clientii lor din alte tari, ne dorim sa fim tratati cu respect si bun-simt”, se arata in scrisoarea clientilor Volksbank, BCR, Raiffeisen, Bancpost, Alpha Bank si RBS.

Ordonanţa 50 a trecut fara nicio schimbare de Senat, dar lucrurile s-au schimbat radical in Comisia Economică din Camera Deputatilor. Acolo a suferit 38 de amendamente, unele minore, dar altele schimba fundamental modul de stabilire a ratei lunare. Clientii cred ca deputatii din Comisia Economica au luat partea bancilor si se tem sa nu se intample acelasi lucru si in Comisia de buget-finante.

Aflati mai multe detalii in Jurnalul National.

D. B.

12:18

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii