Pascu: Romania indeplineste criteriile de aderare la Schengen   octombrie 12th, 2010

Foto: foto.zp.ro

Vicepresedintele Comisiei de Politica Externa din Parlamentul European, Ioan Mircea Pascu, a declarat marti, la Rfi, ca Romania indeplineste criteriile tehnice pentru aderarea la Spatiul Schengen, in primavara anului viitor. Deputatul PSD a mai spus ca, cu toate acestea, decizia privind admiterea tarii noastre va fi una politica.

„Pana de curand, cand a aparut aceasta problema cu expulzarea voluntara a rromilor din Franta, problema datei aderarii noastre (la Spatiul Schengen – n.r.) din martie anul viitor nu a fost pusa in discutie. Mai mult decat atat, chiar cu putin timp inainte, s-a facut o verificare si am trecut toate standardele tehnice. Deci aceasta problema este politica, daca apare si probabil ca este un bun prilej ca tara noastra sa incerce sa lamureasca care este pozitia Germaniei pe aceasta chestiune”, a afirmat Ioan Mircea Pascu.
Parlamentarul european considera ca Berlinul are un rol important in decizia privind acceptarea Romaniei in Spatiul Schengen.
„Germania are cel putin, banuiesc, acelasi rol pe care l-a jucat cand s-au ridicat vizele pentru cetatenii romani, la inceputul anilor 2000. Daca Germania impreuna cu alte state de data aceasta va avea dubii, probabil ca lucrurile se vor mai prelungi”, sustine oficialul social-democrat.  (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii