Premiera medicala: Primul pacient tratat cu celule embrionare umane   octombrie 12th, 2010

Celulele nervoase distruse pot fi regenerate cu ajutorul celulelor stem embrionare (Foto: marsdd.com)

Medicii americani au tratat, in premiera medicala internationala, un pacient cu ajutorul celulelor stem recoltate de pe embrioni umani, in cadrul unui test clinic realizat cu permisiunea autoritatilor, scrie Pagina Medicala.

„Startul testului clinic GRNOPC1 reprezinta o etapa importanta pentru terapiile umane bazate pe celule stem embrionare” subliniaza intr-un comunicat dr. Thomas Okarma, din cadrul companiei de biotehnologie Geron Corporation, care a realizat testele.

Testul isi propune, intr-o prima faza, sa evalueze siguranta tratamentului si toleranta organismului fata de aceste celule derivate din celule stem embrionare denumite GRNOPC1, la persoanele paralizate in urma unor accidente asupra coloanei vertebrale.

Cei care au fost inclusi in program primesc tratamentul cu GRNOPC1 timp de 14 zile. Primul beneficiar a fost selectionat din centrul de reabilitare Shepherd, din Atlanta (Georgia, sud-est).

Pacientii paralizati care participa la test sunt injectati cu celule stem embrionare umane (GRNOPC1) in speranta ca acestea vor putea regenera celulele nervoase distruse dupa accident, si, potential, sa-i permita persoanei paralizate sa-si recapete macar partial simturile pierdute si capacitatea de a se misca.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii