Primul muzeu al deseurilor din Europa se va deschide in Capitala   octombrie 12th, 2010

Romania este tara codasa Uniunii Europene la reciclarea deseurilor (foto: evz.ro)

Primul muzeu al deseurilor din Europa care se va deschide in Bucuresti, la inceputul lunii noiembrie, isi propune sa sporeasca gradul de constientizare si implicare al romanilor in ceea ce priveste gestiunea deseurilor, relateaza evz.ro.

Romania este tara codasa Uniunii Europene la reciclarea deseurilor. Rata de reciclare este de 1%, in jur de 3-4 milioane de romani avand acces la infrastructura de colectare selectiva, potrivit datelor Ministerului Mediului.

Muzeul va avea 15 zone pentru diverse fluxuri de deseuri municipal si o zona pentru elevii din clasele I-VIII, in care acestia vor avea parte de o serie de informatii educative interactive despre reciclarea deseurilor.

Un punct de atractie important il va constitui “Traseul Deseurilor”, o zona delimitate de un gard de panouri printate cu o lungime de 60 de metri. Traseul va prezenta o istorie a fluxurilor de deseuri, din momentul debarasarii lor, pana la tratare, reciclare, valorificare sau eliminare finala, relateaza Asociatia Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila (CEDD).

Alte zone de interes sunt cel de colectare selective a ambalajelor si bateriilor, zona ministerului, cea de prezentare a portalului MentineRomaniaCurata.ro, precum si trei zone de prezentare vizuala a problemelor de littering – padure, plaja si oras, precum si o zona de expozitii.

Accesul se va face gratuit, zilnic, intre orele 12.00-22.00.

A.P.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii