„Scoala dupa scoala”, un proiect impotriva abandonului scolar   octombrie 12th, 2010

Proiectul se adreseaza copiilor care fac parte din grupuri defavorizate (foto: miculparis.ro)

Un nou proiect dedicat prevenirii abandonului scolar in Romania a fost lansat, marti, de reprezentantii societatii civile si cei ai autoritatilor, in conditiile in care, potrivit statisticilor, unul din cinci copii renunta la scoala.

Proiectul, intitulat „Parteneriat  multiregional pentru prevenirea parasirii timpurii a scolii”, se va derula in urmatorii trei ani in Bucuresti si in judetele Dambovita, Cluj si Galati, si va costa trei milioane de euro, informeaza realitatea.net.

De pe urma acestei initiative pot beneficia atat copiii care fac parte din grupuri defavorizate, cat si parintii acestora. Sunt vizati mai ales elevii de etnie roma si cei cu o situatie socio-economica dificila. In cadrul programului, copiii vor beneficia de servicii de orientare si consiliere, dar si de burse de studiu. Va fi initiat un program de tip „Scoala dupa Scoala” si vor fi dezvoltate parteneriate cu scoli si cu institutii care se implica in prevenirea abandonului scolar.

Mai mult, reprezentantii societatii civile vor organiza caravane ale elevilor, pentru stimularea participarii scolare, dar si ateliere de lucru interactive, cu participarea personalului institutiilor de invatamant sau care ofera servicii sociale.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii