PSD va propune eliminarea presei ca vulnerabilitate din Strategia Nationala de Aparare   octombrie 12th, 2010

Foto: cdep.ro

Deputatul PSD, Georgian Pop, a declarat marti, ca vor fi facute propuneri de modificare a textului Strategiei Nationale de Aparare, cea mai importanta fiind cea de eliminare a presei ca vulnerabilitate, relateaza NewsIn.
Social-democratul a mai spus ca membrii Comisiilor de aparare pot face doar recomandari de care initiatorul, respectiv Presedintia, poate sa tina cont sau nu, acestea neavand caracterul obligatoriu al unor amendamente.
„Aceasta strategie nu urmeaza cursul firesc al unei legi in sensul in care noi daca facem amendamente si sunt aprobate automat, au caracter obligatoriu. Noi putem sa facem recomandari, iar initiatorul, in speta Administratia Prezidentiala, va putea sa tina sau nu cont de aceste recomandari. Repet, este o diferenta fundamentala intre amendament cu caracter obligatoriu si recomandarile pe care le facem noi”, a precizat deputatul Pop.
Strategia Nationala de Aparare a primit, in 23 august, aviz favorabil de la Comisiile reunite de politica externa, insa amendamentul sustinut de Opozitie, de eliminare a presei din categoria vulnerabilitatilor, nu a fost adoptat, cu toate ca a fost sutinut si de cel putin un parlamentar al Puterii. (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii