Senatorii juristi vor decide posibilitatea modificarii altor articole din Legea pensiilor   octombrie 12th, 2010

mediafax.ro

Biroul Permanent al Senatului i-a cerut Comisiei juridice sa se pronunte cu privire la posibilitatea operarii unor modificari si asupra altor articole din legea pensiilor, nu doar a celui despre varsta pensionarii la femei, asa cum a solicitat presedintele Traian Basescu. Senatorii juristi trebuie sa ofere un raspuns in aceasta chestiune pana martea viitoare, relateaza NewsIn.

Dupa cum aminteste agentia de presa citata, dupa aceasta procedura, pana in data de 26 octombrie, legea pensiilor trebui sa treaca de comisiile avizatoare, pentru a ajunge apoi la comisia raportoare, cea de munca.

Biroul Permanent al Senatului s-a reunit azi pentru a discuta pe marginea Legii Pensiilor, care a fost trimisa de presedintele Traian Basescu la Parlament pentru reexaminare. Seful statului a restrimis Legea Pensiilor la Parlament cerand ca varsta de pensionare pentru femei sa scada la 63 de ani, de la 65 de ani. Pe de alta parte, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca mai multe articole ale acestei legi ar trebui modificate.

Sedinta conducerii Senatului a inceput la 9.30. BP al Senatului va stabili un calendar al dezbaterii. Dupa ce va intra in analiza Comisiei de Munca, la finalizarea raportului, legea va fi supusa plenului Senatului. In final, legea urmeaza sa ajunga si la Camera Deputatilor, care este for decizional.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii