Senatorii vor un liceu care sa scoata ofiteri sub acoperire   octombrie 12th, 2010

Interceptarile si filajul ar fi printre activitatile adolescentilor Foto: ziarulnational.ro

Senatorii din comisia de invatamant au introdus in legea Educatiei infiintarea unui nou liceu vocational care sa se numeasca “Liceul de ordine si securitate publica”. De pe bancile unitatii de invatamant ar  trebuie sa iasa ofiteri sub acoperire. Legea va intra in plenul Senatului luna viitoare, apoi va merge la promulgare.

Ideea a starnit deja controverse. Profesorul de istorie Zoe Petre a declarat pentru Realitatea TV ca este imoral ca elevii de liceu sa fie antrenati pentru a deveni spioni. „Activitatea de informatii este o activitate dificila si care nu trebuie nici macar incipient lasata pe mana unor curiosi. Este o aberatie sa il treci la licee vocationale. Pe de alta parte in felul acesta nu se creaza ofiteri, ci unelte”, a precizat profesorul.

El a facut un apel public pentru a corecta urgent legea Educatiei care se afla pe masa Camerei decizionale din Parlament.

Pe de alta parte, senatorul din Comisia de Invatamant, Nicolae Robu a precizat: „pentru a elimina orice dubiu ar trebui ca profilul respectiv sa se numeasca de ordine si securitate publica, nu de informatii. Cred ca un asemenea profil pentru a crea oameni cu studii medii care sa lucreze in ordinea si securitatea publica este binevenit”, a declarat senatorul. V.S..

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii