Sindicatele cer guvernului sa nu isi asume raspunderea pe Legea Educatiei   octombrie 12th, 2010

foto: scoli.didactic.ro

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a solicitat guvernului sa renunte la asumarea raspunderii pe Legea educatiei si sa adopte actul normativ prin vot in Parlament, informeaza NewsIn. Potrivit FSLI, solutia propusa de guvern „ar amaneta viitorul Romaniei”.

„Reamintim guvernului ca aceasta lege, de maxima importanta pentru Romania, este o lege organica si nu poate fi adoptata prin asumarea raspunderii, ci doar prin votul majoritatii absolute a parlamentarilor. Asadar, prima lectie pe care guvernantii o predau prin aceasta lege, este tocmai cea a incalcarii legislatiei romanesti. Totodata, guvernul uita faptul ca prin asumarea raspunderii, transforma acest document intr-o simpla bucata de hartie, care va fi modificat ori de cate ori un partid politic aflat la guvernare, va dori acest lucru”, a declarat presedintele FSLI, Aurel Cornea.

Liderii sindicali din invatamant cred ca prin asumarea raspunderii se va ajunge la situatia ca generatiile de elevi vor deveni ”cobai”, pe care fiecare ministru al Educatiei va face in experimente.

„Nu acceptam ca elevi nostri sa fie astfel batjocoriti si cerem pe aceasta cale guvernului sa adopte Legea educatiei nationale doar prin votul in Parlament”, a adaugat Cornea.

Coalitia aflata la putere a hotarat luni ca guvernul sa isi asume raspunderea pe Legea educatiei nationale.

Proiectul de lege se afla in dezbatere la Comisia de invatamant din Senat. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii