Surse: Guvernul se va reuni marti intr-o sedinta dedicata asumarii raspunderii   octombrie 12th, 2010

mpinteractiv.ro

Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul se va reuni marti, la ora 16.00, in sedinta, pentru a discuta despre asumarea raspunderii pe legile educatiei si salarizarii unitare. Sedinta de guvern nu a fost inca anuntata oficial de catre reprezentantii Executivului, relateaza Mediafax.

Dupa cum aminteste agentia de presa citata, potrivit unor surse,  reprezentantii coalitiei de guvernare au decis, luni seara, ca Guvernul sa-si angajeze raspunderea pe proiectul legii educatiei si pe cel privind salarizarea unitara. Aceleasi surse au precizat ca Executivul urmeaza sa ia decizia asumarii raspunderii pe legea educatiei in sedinta, dupa care vor fi urmate procedurile parlamentare. O procedura similara ar urma sa se desfasoare saptamana viitoare, cand Guvernul ar putea lua decizia angajarii răspunderii pe proiectul legii salarizarii unitare.

Executivul se increde in majoritatea parlamentara

Potrivit surselor participante la sedinta coalitiei de luni seara, angajandu-si raspunderea de doua ori, Guvernul ofera Opozitiei posibilitatea sa vina cu doua motiuni de cenzura si mai da dreptul la o a treia. „Aceasta arata ca Guvernul are foarte mare incredere in majoritatea parlamentara”, au declarat pentru Mediafax sursele din coalitie. Acestea au adaugat insa ca “Opozitia nu vrea sa-si asume raspunderea guvernarii, ci face doar un joc de imagine”.

Constitutia ii permite Guvernului sa-si angajeze raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege. Daca o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, este insa votata, Guvernul este demis. In cazul in care acest lucru nu se intampla, proiectul prezentat de Guvern se considera adoptat. Daca seful statului cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea ei se face in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, aminteste Mediafax.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii