Targu Jiu: Un director de liceu propune infiintarea „Politiei Scolilor”   octombrie 12th, 2010

Politia Scolilor va patrula prin scoli si va aduna tinerii din baruri (foto: arhivafoto.ro)

Cum in ultima vreme s-au inmultit cazurile de violenta in randul elevilor, directorul Colegiului National Tudor Vladimirescu din Targu Jiu a venit cu ideea infiintarii „Politiei Scolilor”, ca ramura a Politiei Comunitare.

Inca din 2007, unitatea de invatamant din Targu Jiu, unde invata 1.400 de elevi, are montate 11 camere de supraveghere. De asemenea, in vara acestui an, a fost montata o bariera menita sa sporeasca siguranta in liceu, in sistemul instalat investindu-se 10.000 de lei, cost suportat de parintii elevilor, noteaza cotidianul.ro.

„Vreau neaparat sa supun deciziei Consiliului Local infiintarea unei ramuri a Politiei Comunitare, ramura care sa se numeasca Politia Scolilor si care sa patruleze prin scoli si sa verifice tinerii, sa ii caute dimineata prin baruri, sa previna chiulul. Cred ca astfel ar scadea numarul faptelor negative. Cred ca in aceasta initiativa voi avea parte de sprijinul Asociatiei Parintilor, caci dumnealor m-au sprijinit mereu. Vom cauta si alte metode de achitare a remuneratiei a acestor politisti, daca nu se va putea plati salariul lor de catre Primarie”, a declarat Dorin Tascau, directorul licelui Targu-Jiu.

A.P.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii