Timisoara va avea unicul institut national de terapii genice si celulare de tratare a cancerului   octombrie 12th, 2010

Terapiile celulare sunt cele mai avansate in tratarea cancerului (foto: paginamedicala.ro)

Unicul institut national de terapii genice si celulare in tratamentul cancerului din Romania, dar si din Europa de Sud, va fi infiintat la Timisoara.

Institutul se va deschide in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara. Proiectul intitulat ‘Centrului de terapii genice si celulare in tratamentul cancerului’ a fost initiat in data de 20 septembrie, urmand a se finaliza dupa 32 de luni.

„Centrul va grupa 35 de specialisti, care vor realiza studii celulare, de biologie moleculara si terapii celulare pentru bolnavii de leucemii si alte boli hematologice. Terapiile celulare sunt, in momentul de fata, cele mai avansate terapii in tratarea cancerului, fiind considerate ultimul tip de medicament in aceasta boala”, a declarat, marti, prof. dr. Carmen Bunu, managerul adjunct de proiect, citat de Agerpres.

Potrivit managerul general al Spitalului, prof. Gheorghe Noditi, obiectivul proiectului consta in cresterea calitatii si eficientei activitatii de cercetare-dezvoltare in domeniul medical. Centrul va asigura transferul rapid si coerent al rezultatelor cercetarii in practica clinica.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii