Udrea: Pensiile au fost fraudate dupa traditie   octombrie 12th, 2010

Foto: inpolitics.ro

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, deputat din partea PDL, a declarat, vorbind despre votul pe Legea Pensiilor, ca, in Parlament, este o practica veche ca, in cazul in care Opozitia lipseste, sa se considere ca din partea Puterii nu este niciun absent si astfel sa fie fraudat votul.
„Inteleg ca e o practica. Intotdeauna e asa: cand este Puterea in sala, se presupune ca este toata. Deci Opozitia plecase”, a spus Elena Udrea, intr-o emisiune la B1TV, referinduse la absenta parlamentarilor din plen, in ziua votarii Legii pensiilor.

Votul asupra Legii Pensiilor in Camera Deputatilor a declansat un scandal intre Putere si Opozitie. PSD si PNL au acuzat-o pe Roberta Anastase, presedinte al Camerei, ca a fraudat votul. Inregistrarile video din sala de plen au aratat ca in sala se aflau la vot mai putin de 100 de parlamentari, numar insuficient pentru ca legea sa treaca. Proiectul legii pensiilor a fost insa adoptat, in absenta PSD si PNL, cu 170 de voturi “pentru”, 2 “impotriva” si 3 abtineri.

Ulterior, PSD a anuntat ca a  depus la PICCJ o plangere penala impotriva Robertei Anastase, si a secretarului Camerei Deputatilor Sever Voinescu pentru abuz in serviciu, fals intelectual si fals in declaratii publice. De asemenea, partidele din Opozitie au decis sa boicoteze lucrarile Biroului Permanent pana cand Roberta Anastase nu va fi inlaturata din functie.

Presedintele Traian Basescu nu a promulgat actul normativ, care a fost retrimis la Parlament. Seful statului a cerut ca varsta de pensionare pentru femei sa fie stabilita la 63 de ani, si nu la 65 cum prevede legea trecuta prin Camera Deputatilor. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii