UE cere Israelului sa respecte drepturile tuturor cetatenilor sai   octombrie 12th, 2010

info.france3.fr

Propunerea premierului Netanyahu, care doreste promovarea unui proiect de lege prin care toti cei care cer cetatenia statului evreu trebuie sa declare „Israelul, stat al natiunii evreiesti”, a starnit reactii adverse, atat in randurile opozitiei de stanga, cat si in afara tarii, informeaza Le Figaro.

Uniunea Europeana sustine solutia „doua state democratice, care sa traiasca in buna vecinatate, iar fiecare dintre cele doua parti trebuie sa garanteze drepturile tuturor cetatenilor lor, fara niciun fel de discriminare”, a declarat Maja Kocijancik, purtatoarea de cuvant a sefului diplomatiei europene, Catherine Ashton.

„In cazul Israelului, asta s-ar traduce prin faptul ca trebuie garantate si drepturile celor care nu sunt de religie mozaica”, se mai arata in comunicat.

Prim-ministrul israelian Benyamin Netanyahu a propus, luni, inghetarea totala a colonizarilor in teritoriile palestieniene in schimbul recunoasterii tarii ca „stat al poporului evreu”. Partea palestiniana a respins, insa, „o idee care nu are nicio legatura cu procesul de pace”. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii