Ungaria: Trei banci si-ar putea inceta activitatea din cauza suprataxarii   octombrie 12th, 2010

foto: thinkplansave.com

Guvernul din Ungaria anunta in urma cu cateva saptamani ca nu mai are nevoie de bani de la FMI si isi va acoperi necesarul de finantare din impozitarea suplimentara a bancilor. Dar se pare ca aceasta masura nu este pe placul bancherilor, iar trei institutii de credit iau in considerare retregerea de pe piata bancara maghiara.

“Trei banci iau in considerare retragerea din Ungaria. Nu este vorba de banci mici. Valoarea activelor lor nu este cu mult mai mica decat cea a activelor OTP”, au mentionat surse din sistemul bancar din Ungaria, informeaza Mediafax.

Bancile apreciaza ca impozitul suplimentar introdus de guvern la inceputul lunii iulie este exagerat, in conditiile in care ele inregistreaza performante financiare foarte slabe. Astfel, profitul a 12 banci din Ungaria nu este suficient de mare pentru plata impozitului.

Printre bancile vest-europene prezente pe piata ungara se numara Erste, Intesa Sanpaolo, prin intermediul CIB Bank, Raiffeisen, UniCredit si KBC.

Erste Bank, a doua cea mai mare banca din Ungaria, a avertizat recent guvernul ca suprataxarea sistemului bancar va limita investitiile in bancile locale. (13:55)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii