Vintu s-a inteles pe suspendare cu Basescu, in 2007   octombrie 12th, 2010

foto: antena 3.ro

Patronul postului Realitatea TV, Sorin Ovidiu Vintu, a declarat intr-un interviu la postul pe care il finanteaza ca in 2006 a inceput un lobby pentru suspendarea presedintelui Basescu, dar ca in 2007 s-a oprit, dupa ce a facut o intelegere cu seful statului.

„In 2006, iritat de o afirmatie facuta de domnul Traian Basescu cu privire la un asa-zis furt al meu din Banca Agricola, am inceput un lobby activ pentru suspendarea lui Traian Basescu. Nu suspendarea in sine ma interesa, ci trecerea serviciilor de informatii si a parchetelor sub control parlamentar. Modul in care abuza de aceste institutii domnul Basescu se vedea de pe atunci a fi extrem de periculos. Am discutat cu toata lumea care avea posibilitatea sa decida suspendarea sa, venind cu argumente extrem de clare si precise: partide parlamentare, oameni de afaceri”, a declarat Vintu la Realitatea TV.

Omul de afaceri a precizat ca a ajuns la o intelegere cu presedintele, un an mai tarziu. „Domnul Basescu m-a rugat atunci sa incetez acest lobby. In 2007 m-am retras (…), m-am inactivat din perspectiva  lobby-ul pe care il faceam pentru suspendarea sa. M-am inactivat urmare a unei intelegeri cu domnia sa pentru noua puncte”, a dezvaluit Vintu.

El considera ca este normal ca oamenii de afaceri sa discute cu politicienii. „Dumneavoastra considerati ca un om de afaceri nu face altceva decat sa jupoaie poporul sau sa jupoaie statul. Dumneavoastra credeti ca un om de afaceri nu are dreptul sa discute cu un om politic. Aceasta idee v-a fost din nefericire inoculata de Traian Basescu. Ma indoiesc ca sunt multi politicieni romani care sa stie cum se administreaza o afacere, cum se administreaza un stat, decat oameni precum Tiriac, Patriciu, Voiculescu, cu toata modestia, eu. Oamenii acestia (politicienii, n.r.) guverneaza pentru noi, si noi suntem romani, avem interese, avem zeci de mii de salariati. Contribuim cu sume extrem de importante la bugetul de stat. Noi facem ca economia acestei tari sa se invarta”, a motivat Vintu intelegerea avuta cu Basescu. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii