Vrancea: 85% dintre comune propuse pentru defiintare   octombrie 12th, 2010

Initiativa este sustinuta de Sulfina Barbu, sefa Comisiei de Administratie din Camera Deputatilor (foto: romania-actualitati.ro)

Vrancea ar putea sa ramana fara 85% dintre comune de acum. Acest lucru este prevazut intr-o initiativa legislativa, sustinuta de catre democrat-liberali, ce prevede comasarea comunelor care au mai putin de 5.000 de locuitori.

Potrivit initiatorului, aceasta propunere are ca scop rezolvarea problemelor legate de cheltuielile pentru plata salariilor si functionarea primariilor. In situatia de a fi desfintate se afla 57 din cele 68 de comune din Vrancea, noteaza marti Ziarul de Vrancea.

Printre sustinatorii acesteia se numara chiar Sulfina Barbu, presedintele Comisiei de Administratie din Camera Deputatilor. Potrivit acesteia, este nevoie de initierea unei dezbateri nationale privind reimpartirea administrativ-teritoriala a Romaniei. “Primul pas ar fi acela sa stopam faramitarea administrativa, un fenomen care in ultimii zece ani a capatat amploare. Am constatat ca in acest interval au fost infiintate 229 de localitati noi, fapt care a condus practic la slabirea eficientei administratiei locale. Faramitarea administrativa a ultimilor ani a slabit puterea financiara a unitatilor teritoriale mici. Ceea ce, combinat cu o criza financiara la nivel national si global, ne-a adus in situatia de acum, cand numeroase primarii nu mai au fondurile necesare nici pentru propria functionare”, declara deputatul.

Problema legata de disparitia unitatilor administrativ-teritoriale afecteaza si judetul Iasi, unde 66 de primarii sunt propuse pentru desfiintare.

Citeste mai multe AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii