Baconschi va fi audiat miercuri la Comisia pentru politica externa a Senatului   octombrie 13th, 2010

militar.infomondo.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va fi audiat miercuri, de la ora 11.30, in Comisia de politica externa a Senatului. Tema audierii o constituie reprezentarea Romaniei in Serviciul de Actiune Externa al Uniunii Europene, precum si perspectivele europene ale Republicii Moldova, relateaza Ziare.com.

Presedintele Comisiei pentru politica externa din Senat, Titus Corlatean, sustine ca reprezentarea Romaniei in SEAE e slaba, iar oficialii trebuie sa ia masuri imediate. Acesta a mai spus ca, desi Romania a avut drept candidati diplomati competenti si bine pregatiti, nu a obtinut niciun post in cadrul Serviciului. Corlatean a anuntat ca in 18 octombrie va fi din nou la Bruxelles, la a doua intalnire a presedintilor comisiilor pentru politica externa din UE, pentru a face lobby Romaniei. “Nu putem insa suplini incompetenta si ineficacitatea la nivel politic inalt, presedinte, prim-ministru, ministrul afacerilor externe”, a subliniat  Corlatean.

De asemenea, ministrul Baconschi a declarat, in urma cu o saptamana, ca este frustrant faptul ca tara noastra nu a primit niciun post, la prima runda de numiri, in SEAE. „In constituirea SEAE, cei mari si-au tras partea leului. Avem rezultat zero. Din perspectiva MAE, si personal, am facut demersuri repetate, insistente, declinate pe toate tonurile, de la cele iritat-agresive pana la cele mieroase, direct catre doamna Ashton (Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe, Catherine Ashton)”, a adaugat seful diplomatiei romane.
(I. B.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii