Basescu: Exista o problema cu integrarea romilor nomazi   octombrie 13th, 2010

foto: agenda.ro

Presedintele Traian Basescu l-a primit la Palatul Cotroceni pe comisarul european pentru ocupare, afaceri sociale si incluziune, László Andor, caruia i-a multumit pentru implicarea Comisiei Europene in problema romilor, relateaza NewsIn. Traian Basescu a declarat ca Romania a integrat o mare parte din membrii minoritatii roma, dar ca exista o problema cu romii nomazi.

„Multumim foarte mult pentru atentia cu care tratati problema romilor. Apreciem foarte mult decizia Comisiei de a se implica mai mult in acest subiect. Trebuie sa recunoastem ca noi nu suntem capabili sa integram toata minoritatea roma, chiar daca avem un numar mare de romi care sunt integrati”, a declarat Traian Basescu la intrevederea cu comisarul László Andor.

Presedintele Basescu i-a sugerat comisarului ca poate va avea ocazia sa viziteze regiuni in Romania unde romii traiesc normal.

Andor  a sosi marti in Romania si a deschis conferinta ”Contributia fondurilor europene la integrarea populatiei roma”. Comisarul a declarat ca e inacceptabil ca in Uniunea Europeana cetatenii de etnie roma nu au aceleasi oportunitati ca restul cetatenilor europeni. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii