Craiova: Explozie intr-un bloc de la o instalatie de gaze improvizata   octombrie 13th, 2010

Fatada balconului unui apartament a fost distrusa (Foto gds.ro)

Un apartament din Craiova a fost serios afectat, miercuri dimineata, de o explozie care a fost declansata, cel mai probabil, din cauza unei instalatii de gaze improvizata. O femeie a suferit arsuri de gradul II si III, fiind transportata de urgenta la spital.

Mai multi locatari au sunat la 112, pentru a anunta evenimentul. Politistii de la Sectia 3, oamenii de la Gruparea Mobila de Jandarmi Craiova si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Dolj au ajuns in zona, iar la scurt timp a sosit si echipajul SMURD, care a preluat-o pe femeia ranita si a transportat-o la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a fost internata la Clinica de Chirurgie Plastica, noteaza Gazeta de Sud.

„Am auzit o bubuitura. Am crezut ca a explodat o masina. Dupa aceea am aflat ca era vorba despre balconul vecinei, unde aceasta avea bucataria. Mai sunt si altii la blocurile vecine care au bucataria tot pe balcon“, a spus o locatara, Ioana Dumitru.

O echipa de la Distrigaz Sud Retele s-a deplasat la fata locului si a oprit alimentarea cu gaze a blocului, apoi a trecut la verificarea instalatiei de gaze.

„Din primele cercetari, in apartament exista o instalatie de utilizare a gazelor naturale improvizata, care trecea prin sufrageria apartamentului, fapt ce contravine normelor tehnice de proiectare si executare a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale. Investigatiile tehnice efectuate de catre echipele Distrigaz Sud Retele nu au depistat scapari de gaze pe reteaua de distributie in zona imobilului respectiv”, se arata intr-un comunicat al companiei de gaze.

Explozia nu a afectat celelalte apartamente si nici structura blocului.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii