Funeriu: Legea educatiei face curat in universitatile din Romania   octombrie 13th, 2010

Ministrul Educatiei, increzator in noua Lege a Educatiei Foto:presaonline.ro

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, sustine ca noua Lege a educatiei, pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament, va creste calitatea in scolilor.

„In mediul universitar, principalul element este ca aceasta lege va duce la curatarea universitatilor din Romania de toate problemele, de comportamente neacademice, de practici neacademice, care din pacate s-au incetatenit in universitati. Va duce la o reala competitie, iar in mediul preuniversitar va duce la o programa mai buna”, a declarat ministrul pentru Rfi.

Funeriu a mai spus ca actul care urmeaza sa fie prezentat in parlament va aduce stabilitate in sistemul de invatamant. Mai exact, in anii urmatori, modul dupa care se vor sustine examenele nationale nu va mai fi modificat. Precizarea vine dupa ce in cazul bacalaureatului, de exemplu, au tot aparut schimbari de la un an la altul.

Ministrul Educatiei a facut precizari si in cazul invatatoarea care se afla in greva foamei de 50 de zile. Acesta a declarat pentru Agerpres ca invatatoarea Cristina Anghel protesteaza pentru ca ea considera ca i-au fost aplicate „masuri arbitrare”, lucru care se va schimba la aparitia noii Legi a educatiei. Funeriu sustine ca aceasta ii va oferi cadrului didactic stabilitatea si predictibilitatea de care are nevoie in cariera. V.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii