Funeriu: Blocarea Legii Educatiei este un afront la adresa romanilor   octombrie 13th, 2010

Foto: romanialibera.ro

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, intr-un interviu pentru RFI, ca blocarea Legii Educatiei in Senat, doar pentru ca aceasta loveste in interesele nelegitime din mediul universitar, este un afront la adresa tuturor romanilor.
Declaratia lui Funeriu vine ca replica la declaratiile presedintelui Senatului, Mircea Geoana. Geoana a spus ca decizia Guvernului de a-si asuma raspunderea pe Legea Educatiei este „un afront la adera Parlamentului”. Ministrul Educatiei da, de asemenea, o replica si reprezentantilor sindicatelor, care au sustinut ca asumarea raspunderii contravine Constitutiei, pentru ca Legea Educatiei este una organica, care nu poate fi adoptata astfel.

„Sunt declaratii politice, care nu sunt reale. Din cate stiu eu, in Romania, nu sindicatele decid daca o lege este neconstitutionala sau nu. In ceea ce-l priveste pe domnul Geoana, aici cred ca orice comentariu este de prisos. Este un afront la adresa tuturor romanilor sa blochezi, sa fii un partid care blocheaza o lege. Este un afront la adresa tuturor romanilor sa blochezi o lege, doar pentru ca ea loveste in interesele nelegitime din mediul universitar. Acesta este motivul pentru care legea educatiei nationale a fost blocata la Comisia de Educatie a Senatului, pentru ca acolo sunt aparate si interesele ilegitime din invatamantul superior. Nu de toti senatorii Opozitiei. Vreau sa le multumesc sincer unor deputati ai Opozitiei, din Comisia de Educatie si nu numai, care si-au inteles intr-un mod corect mandatul primit de la cetateni si au lucrat foarte bine pe aceasta lege”, afirma Daniel Funeriu.

Funeriu: Nu exista presiuni in Coalitie, iar motiunea va fi un esec

Daca Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea Educatiei, atunci Opozitia ar putea depune o motiune de cenzura impotriva Executivului.  Ministrul Educatiei crede ca un astfel de demers : „Sunt convins ca motiunea de cenzura nu va trece, sunt convins ca Legea Educatiei nationale va fi adoptata intr-o forma foarte buna si ca vom face in sfarsit acel pas inainte pe care-l asteptam de prea multa vreme”.

Daniel Funeriu respinge de asemenea zvonurile conform carora asumarea raspunderii pe Legea Educatiei este o chestiune ceruta de UDMR. „Care ar fi presiunile UDMR-ului pentru a face acest lucru ? Coalitia guvernamentala este solidara in jurul acestui proiect. UDMR, ca parte a coalitiei este solidar in jurul acestui proiect al legii educatiei nationale, insa nu se pune problema in aceasta coalitie ca lucrurile sa se petreaca la presiunea cuiva. Sunt discutii absolut firesti”, explica ministrul. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii