Isarescu: Contributiile enorme descurajeaza munca si pensiile mari   octombrie 13th, 2010

foto: bzi.ro

Romania a intrat intr-una dintre “cele mai grave capcane”, potrivit guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu. Conform acestuia, plata unor pensii mai mari este franata de contributiile enorme, virate de firme si salariati catre bugetul de stat.

Guvernatorul bancii centrale a explicat, in cadrul unei emisiuni difuzate de TVR 2, ca presiunea pusa asupra firmelor si a salariatilor, tocmai pentru a mentine pensiile la un anumi nivel, nu face decat sa demobilizeze piata fortei de munca. Cu contributii foarte mari pentru asigurarile sociale, platite de putini contribuabili, Romania a intrat intr-un cerc vicios, din care cu greu poate iesi.

Aflat in pragul pensionarii, Mugur Isarescu, a declarat, citat de Mediafax, ca se teme, mai in gluma, mai in serios, ca tinerii nu vor avea cu ce sa ii plateasca pensia. Guvernatorul BNR a mai precizat ca este de datoria bancii centrale sa semnaleze care sunt limitele financiare ale tarii, care sunt echilibrele ce trebuie mentinute, dar si nivelul maxim de dezechilibru pe care si-l permite tara.

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii