Mures: Medicii dau statul in judecata   octombrie 13th, 2010

Doctorii sunt suparati ca sporurile au fost reduse si cu 45% (Foto: mondonews.ro)

Aproape 3.000 de cadre medicale din Mures vor sa trimita statul in instanta, nemultumiti ca salariile au fost reduse cu 25%, iar multe sporuri au fost taiate, potrivit ziare.com.

Pentru acest demers, angajatii din Spitalul Judetean de Urgenta, Spitalul Judetean Mures, Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant, Spitalul Municipal din Tirnaveni, Spitalul Municipal Sighisoara si Spitalul Orasenesc Sangeorgiu de Padure s-au inscris pe liste si au cerut ajutorul Sindicatelor.

„Vorbim de contestarea diminuarii salariilor pe care Guvernul Boc le-a facut in sectorul bugetar. Am adunat semnaturi de la unitatile sanitare din judetul Mures”, a declarat, la Realitatea TV, Ioan Popsor, vicepresedintele Sanitas Mures.

Angajatii sunt suparati ca au fost taiate si anumite sporuri, inclusiv sporul de laborator, fiind vorba de o diminuare de 45%. Reprezentantii unitatilor sanitare locale spun ca n-au nicio vina, pentru ca au facut exact ce le cerea legea sa faca.

„Conducerea SCJU a aplicat pur si simplu legea. Stim ca reducerea salariului cu 25% nu este o veste buna pentru nimeni”, a declarat Lavinia Cosma, purtator de cuvant SCJU Tirgu-Mures.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii