Presedintele Iranului, in vizita tensionata in Liban   octombrie 13th, 2010

foto: news.bbc.co.uk

Presedintele Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a sosit miercuri in Liban, in prima sa vizita oficiala de cand e la conducere la Teheran, eveniment care pune in stare de alerta Israelul, relateaza BBC. Oficialii de la Ierusalim considera ca vizita lui Ahmadinejad va impulsiona activitatile teroriste ale gruparii siite Hezbollah, din Liban.

Ahmadinejad are in program, pe langa convorbiri oficiale, si un tur al satelor din sudul Libanului, din apropierea granitei cu Israelul. Regiunea respectiva a fost devastata in cursul razboiului din anul 2006 dintre gherilele Hezbollah si armata israeliana si acum este reconstruita cu fonduri provenite din Iran.

In cadrul oficial, Ahmadinejad are intrevederi cu presedintele Libanului, Michel Suleiman, si cu premierul Saad Hariri. De asemenea, liderul iranian va participa la un miting in capitala Beirut, organizat de Hezbollah.

Vizita presedintelui iranian provoaca unele controverse chiar in Liban, unde unii parlamentari vad in aceasta o provocare care poate destabiliza, din nou, tara.

Inaintea sosirii lui Ahmadinejad la Beirut, politicieni anti-Hezbollah au emis un comunicat in care avertizau ca liderul de la Teheran vrea sa transforme Libanul intr-o ”baza iraniana la Marea Mediterana”.

Chiar secretarul de stat america, Hillary Clinton, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la vizita lui Ahmadinejad la Beirut, in cadrul unei intalniri cu presedintele Libanului. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii