REVISTA PRESEI LIFE: Nuredin, “saltat” de mascati alaturi de doi ofiteri sefi   octombrie 13th, 2010

Beinur este considerat cel mai influent om de afaceri din sudul litoralului Foto: romanialibera.ro

Retinerea interlopului Beirun Nuedir, finul lui Nicu Gheara, este miercuri in atentia ziarelor centrale, subiect tratat diferit de fiecare publicatie. Daca din Adevarul aflam ca mascatii au descins ieri in mai multe proprietati ale interlopului, acuzat printre altele de santaj si evaziune fiscala, Romania Libera scrie mai mult despre legaturile controversate ale lui Nuedir cu politistii. In Evenimentul Zilei citim ca operatiunea a fost pusa la cale timp de cateva luni cu ajutorul Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Considerat a fi cel mai influent afacerist din sudul litoralului, Beirun Nuedir a fost “saltat” marti dimineata de mascati intr-o ampla actiune pusa la punct de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Potrivit ziarului Adevarul, procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie il acuza pe interlop de santaj, evaziune fiscala, delapidare, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.

“Intr-o operatiune de amploare organizata, ieri, in Constanta, Mangalia, Ilfov, Bucuresti si Sibiu, trupele speciale ale Politiei au descins la proprietatile lui Beinur Nuredin si ai membrilor gruparii pe care o conduce. Mascatii au scotocit vila interlopului din Mangalia, casele parintilor si varului sau, clubul Kremlin si sala de bowling din Neptun si sediul firmei Univertis din Mangalia, pentru ridicarea de suspecti si dovezi in sprijinul acuzatiilor pentru care este cercetat”.

Monitorizati pas cu pas de catre SRI, Nuedir si membrii clanului sau au dus si la anchetarea a doi ofiteri din politie, suspectati ca l-au ajutat pe interlop, scrie EVZ.

“Impreuna cu interlopii, in fata anchetatorilor au ajuns insa si doi ofiteri de politie  – mai exact, Cristinel Nitoi, adjunctul sefului Politiei Neptun (localitate in care Beinur a derulat mai multe „afaceri” imobiliare) si sub comisarul Gabriela Iacob, sefa Biroului Circulatie din cadrul Politiei Mangalia.

„Ofiterii sunt suspectati ca i-ar fi sprijinit pe membrii clanului in comiterea ilegalitatilor. Pana la aceasta ora (ora 19.00 – n.r.), cei doi nu au fost inca pusi sub invinuire, o masura impotriva lor urmand sa fie luata dupa audierile care au debutat dupa ora 17.00”, precizau, aseara, surse judiciare.

Acelasi statut il aveau si doi angajati ai Serviciului de Urbanism al Primariei Mangalia, unde anchetatorii au descins, ieri-dimineata”.

Romania Libera scrie despre cei doi angajati ai Primariei Mangalia, suspectati ca l-ar fi favorizat pe interlop si edilul suparat care sustine ca Politia a actionat la comanda unui alt interlop.

„Mie imi pare rau ca s-au legat de doi copii de la mine, din primarie, un baiat si o fata de la Corpul de Control pe amenda asta. Procurorii i-au luat de acasa, de dimineata, pana la Parchet, sa dea declaratii. Fata e bolnava, un soc ca acesta o poate omori. Ei nu au facut nimic, decat au dat o amenda. E jignitor. Daca asta e tara in care traim… Nu putea sa le ia declaratii aici? Asta e semnalul pe care il inteleg eu: ca trebuie sa stau, ca primarie, la mana interlopilor. Politia a venit la comanda unui interlop. Cand primaria a avut probleme, nu a venit nici macar un om de la politie. Cand doi interlopi s-au certat, a venit politia, cu mascati, cu nu stiu cate dube. Procuratura mi-a lasat o hartie cu toate firmele lui Mocea si mi-a cerut toate actele, dar si fisa postului angajatului meu. Niste tampiti. Au facut reclamatie probabil impotriva baiatului ala, care i-a dat amenda”, a declarat primarul.” (M.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii