Revolutie in PDL: Blaga ii ia guvernarea din mana lui Boc   octombrie 13th, 2010

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Vasile Blaga a transmis, marti seara, cateva mesaje mai mult decat spectaculoase, in cadrul interviului acordat lui Robert Trucescu la B1TV, cel mai fierbinte dintre toate fiind anuntul ca premierul Boc va fi lasat, incepand din zilele urmatoare, fara parghiile guvernamentale majore.

Secretarul general al PDL anunta ca decizia guvernamentala va fi luata din mainile lui Boc, o eroare care, crede el, a costat PDL si care va fi remediata incepand din zilele urmatoare. Mai exact, Blaga anunta ca deciziile importante ale guvernului nu se vor mai lua la palatul Victoria, ci in Modrogan, vor fi validate de Colegiul Director si vor deveni obligatorii pentru guvern. Or, in acest moment, Colegiul Director este dominat  de vechea garda, pentru ca e alcatuit nu doar din  membrii BPN, ci si din presedintii organizatiilor judetene, pe care Blaga le tine destul de bine in mana.

Ce spune Blaga: “Cred ca avem o problema, dar o vom corecta cat de curand, ca pe analiza pe care o vom face vizavi de tot ceea ce inseamna constructia bugetara pe 2011, masurile care trebuie luate pentru a realiza o crestere economica, masurile pe care le vom decide la partid si pe urma la coalitie, pentru ca suntem intr-o coalitie de guvernare, ele sa fie foarte clar adjudecate de catre colegiul director al partidului si cerute ca obligatorii pentru Guvern, astfel incat sa nu mai apara balbaieli sau refractari care nu ne-au facut bine in perioada asta”. Lovitura direct in plexul lui Boc.

Un alt mesaj dur al lui Blaga suna ca un ultimatum printre dinti acordat aceluiasi Boc pentru excluderea din partid a echipei de zgomote, respectiv grupul intelectualilor asa-zis reformisti care nu fac altceva decat sa critice partidul pe bloguri, Voinescu, Macovei, Preda samd:  “Nu pot sa fiu de acord cu acest mod al unor colegi care acum nu mai sunt asa noi in partid, de a-ti face notorietate si eu stiu ce altceva criticand pe bloguri partidul. Aici e problema pe care o avem si eu sper din tot sufletul ca domnul presedinte Boc se va corecta din acest punct de vedere. Convingerea mea este ca macar in ceasul al 12-lea va lua taurul de coarne”, pentru ca “singur nu pot sa ii dau afara”. Blaga a dat si un exemplu concret: “Cu tot respectul pe care il am pentru cariera doamnei Teo Trandafir, dupa ce s-a imbratisat cu Aura Vasile, respectand procedurile partidului, in 24 de ore nu mai era in partid”. A doua lovitura in plexul lui Boc.

In fine, un al treilea mesaj este adresat liberalilor, carora Blaga le lanseaza invitatia unei reapropieri fara a mai tine cont de existenta lui Basescu, pe care PNL il respinge organic, pentru ca acesta ar putea fi trecut, sugereaza pedelistul, la categoria ”fosti”.

“Eu cred ca ar trebui ambele partide sa gaseasca resurse pentru un dezghet al relatiilor dintre ele. Eu nu stiu de ce ei se raporteaza in permanenta la dl presedinte Traian Basescu. Pana la urma domnul presedinte Traian Basescu nu va candida in 2014, asta e un lucru foarte clar. Iar eu le spun si cu aceasta ocazie ca indiferent ce cred unii sau altii si le spun si membrilor PD-L ca indiferent ce declara unii dintre parlamentarii nostri, unii dintre cei care se afla in conducerea partidului, Traian Basescu nu se amesteca in conducerea PD-L”. Pentru a-si sublinia mesajul, Blaga nu ezita sa atace taios PSD, despre care crede ca nu ar putea in veci sa reprezinte un partener pentru PNL: “PSD acum, este comunist, ultracomunist”.

Concluzionand, iesirea la rampa a lui Blaga anunta noi miscari de trupe in PDL, pana la congresul al carui termen pedelistul il stabileste pe la sfirsitul lui februarie, miscari care s-ar putea finaliza cu taieri de capete celebre, daca nu chiar cu “executia” premierului, care ar putea fi obligat sa aleaga intre functia de la Palatul Victoria si cea din Modrogan.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii