Schroeder efectueaza vineri o vizita la Bucuresti   octombrie 13th, 2010

foto: merkur-online.de

Gerhard Schroeder, care a fost cancelar al Germaniei intre anii 1998 si 2005, vine vineri la Bucuresti pentru a conferentia despre solutiile economice ale stangii europene, informeaza institutul de studii social-democrate “Ovidiu Sincai”. Dupa alocutiune, Schroeder – care viziteaza Romania la o zi dupa actualul cancelar de dreapta al Germaniei, Angela Merkel –va sustine si o conferinta de presa, precizeaza NewsIn.

Conferinta pe care o va sustine Schroeder la Bucuresti se intituleaza „Europa incotro? Solutiile economice ale stangii”. La conferinta sunt asteptate personalitati ale vietii publice din Romania, membri ai Consiliului Stiintific si ai Consiliului de Patronaj din cadrul Institutului „Ovidiu Sincai”.

Dupa cum aminteste NewsIn, Schroeder, care este in prezent presedintele comitetului de actionari al Nord Stream, companie detinuta in proportie de 51% de compania rusa Gazprom, a fost ultima oară la Bucuresti in noiembrie 2008. El a sosit atunci in Romania pentru a sustine conferinta „Energia din Europa Centrala si de Est”. Fostul cancelar a subliniat in cadrul discursului sustinut la Bucuresti ca „Fara Rusia nu putem face fata niciunei provocari globale actuale” si a sfatuit Europa să dezvolte „un parteneriat privilegiat” cu aceasta tara. (AO)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii