Slatina: Ambulatoriul de la Bals, modernizat dupa 50 de ani   octombrie 13th, 2010

Echipamentele din Ambulatoriul Spitalului Bals nu au mai fost schimbate din 1960, anul infiintarii (Foto: gdo.ro)

Ambulatoriul Spitalului Bals, unde medicii se folosesc de aparatura veche de jumatate de secol, va fi modernizat si dotat cu echipamente de ultima generatie, prin fonduri europene. Lucrarile vor incepe insa de la sfarsitul lui 2011, noteaza Adevarul de Slatina.

Unitatea a fost infiintata in anul 1960, timp in care a functionat cu echipamente vechi de peste 50 de ani. Investitia, in valoare de 1.200.000 de euro, este realizata din fonduri europene si va cuprinde modernizarea si dotarea a 14 cabinete medicale, amenajarea unei sali de asteptare moderne si a unei parcari.

„Fata de cabinetele existente, se vor infiinta cabinetul de oncologie si diabet. Exista doua proiecte, unul de reabilitare si modernizare, iar celalalt de dotare cu echipamente. Era absolut necesara aceasta investitie pentru ca majoritatea echipamentelor din dotare sunt de cand a fost infiintat ambulatoriul. In urma acestei investitii se vor crea 12 locuri de munca”, a declarat Madalin Teodosescu, primarul orasului Bals.

Pacientii si medicii sunt foarte incantati de aflarea vestii si considera ca investitia va avea un efect benefic asupra intregului oras. „Este cea mai buna investitie facuta la noi in oras in ultima perioada”, a spus Gheorghe Halmageanu, de 53 de ani, pensionar.

„Este un lucru extraordinar pentru tot orasul Bals. Aceasta investitie va schimba fata Ambulatoriului pentru ca aparatura si mobilierul din dotare sunt aceleasi de cand a fost infiintat. Va fi o adevarata placere atat pentru medici, cat si pentru pacienti”, a spus si Stefan Stanculescu, directorul Spitalului din Bals.

Licitatia va avea loc in zilele urmatoare, urmand ca reprezentantii primariei sa se intalneasca cu constructorii pentru a stabili executantul. Termenul de executare a lucrarii va fi de 12 luni de zile.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii